Суспільне мовлення

Перше медичне об’єднання Львова візьме участь в аукціоні з викупу приміщення готелю “Власта”

Перше медичне об’єднання Львова візьме участь в аукціоні з викупу приміщення готелю “Власта” від імені Львівської громади. Сьогодні, 22 січня, за таке рішення на сесії міської ради проголосували 47 депутатів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Приміщення готелю планують викупити, аби розміщати там людей, які потребують тривалого лікування.

За словами генерального директора Першого ТМО Олега Самчука, під час повномасштабної війни Перше ТМО стало головним медзакладом в тилу.

“За минулий рік ми пролікували півмільйона українців, 11 тисяч — поранених, 80 тисяч — переселенців. Ми лікуємо і дітей, і дорослих. І військових, і цивільних. Ми лікуємо наших українців в Україні. До нас уже телефонують тисячі пацієнтів, які просять про допомогу в реабілітації та протезуванні. Ми можемо їм допомогти, але у нас є велика проблема — їм немає де жити. А реабілітація людей може тривати місяцями. Та ми знайшли вихід з цієї ситуації — хочемо викупити приміщення готелю “Власта” і тимчасово поселяти сюди пацієнтів”, — каже генеральний директор Першого ТМО Олег Самчук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Аукціон має відбутися завтра, 23 січня.

Що відомо

  • 18 січня Генеральний директор Першого медоб’єднання Олег Самчук записав відеозвернення до учасників аукціону.
  • За словами Олега Смачука, готель готові викупити за 7 млн грн. Приміщення хочуть зробити корпусом лікарні.
  • 18 січня відбулося засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради. Депутати вирішили звернутись до прем’єр-міністра та Кабінету міністрів щодо зупинки аукціону та передачі цих приміщень з державної у комунальну власність.


Джерело: Суспільне мовлення України