Суспільне мовлення

У Шевченківському гаю видали благодійний зимовий співаник

Музей народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького видав збірник українських пісень “Зимовий співаник”. У ньому десять рідкісних пісень зимового циклу — світські та біблійні.

Окрім текстів пісень у співанику опублікували ноти.

“Наші зимові свята, вони ж не обмежуються тільки різдвом, і кожне з цих свят має певні жанри, тому ми і назвали “зимовий співаник”, — каже наукова співробітниця музею Анна Черноус.

За допомогою QR-коду можна послухати колядку онлайн. Фото: Суспільне Львів

У кожному примірнику є QR-код, за його допомогою можна послухати колядку онлайн. Записували їх працівники музею та представники монастиря Свято-Іванівської лаври.

“Де було безпечно та затишно, там і записували наш звук. Нам пропонували зробити це на студії, але для нас це принципово. Ми не виконавці, робили це не для концерту. Слухаючи ці записи на ютубі, це радше для вивчення, але не для прослуховування”, — каже заступниця директора музею Леся Герасим.

У Шевченківському гаю видали благодійний зимовий співаник

Суспільне Львів

Від початку грудня 2022 року продали близько двохсот примірників. Вторговані гроші скерують на допомогу військовим.

“Коли ви дивитеся на ці пісні, в нас підписана кожна книжка: звідки походить. І дуже часто люди кажуть: “Ой, а в мене бабця з цього села, а я такої пісні і не знав, візьму собі на озброєння”, — каже наукова співробітниця музею Анна Черноус.

В майбутньому музейники планують видати нові співанки на воєнну тематику.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові провели Гуцульську розколяду


Джерело: Суспільне мовлення України