Суспільне мовлення

ДТП біля Гамаліївки: що відомо про стан травмованих

До Першого медоб’єднання Львова по медичну допомогу звернулось 36 травмованих внаслідок аварії біля Гамаліївки. 16 пацієнтів госпіталізували у стаціонар відділень хірургії, нейрохірургії та офтальмології. З них троє — діти. 17 людей медики оглянули, надали допомогу, та направили на амбулаторне лікування. Про це повідомили у першому медоб’єднанні Львова.

Найбільше в аварії травмувалась 51-річна жінка. За словами лікарів, її стан — найважчий, серед пацієнтів.

“В неї поєднана важка травма тіла, з множинними ушкодженнями кісток, важкі забої легень та травма грудної клітки. Проте стан поступово стабілізується”, — каже завідувач відділення хірургії Гнат Герич.

Завідувач відділення хірургії Гнат Герич. Фото: Перше ТМО Львова

Неподалік Львова зіткнулися маршрутка та вантажівка: понад 30 людей травмувалися

До лікарні госпіталізували трьох дітей.

“Одна дитина прооперована у зв’язку з травмами грудної клітки. Зараз її стан стабільний. Двоє інших дітей перебувають під спостереженням у хірургічному відділенні”, — каже завідувач хірургії Гнат Герич.

ДТП біля Гамаліївки: що відомо про стан травмованих

Соломія Грицьків отримала травми внаслідок аварії біля Гамаліївки. Фото: Перше ТМО Львова

18-річна Соломія Грицьків поверталась додому з навчання. Дівчина вчиться на перукаря-візажиста. Соломія розповідає, вчора, 17 січня, вона склала залік.

“В нас врізалися. Я була з лівої сторони і якраз на ліву сторону перекинувся автобус. Можна сказати, я була в шоці. Але боліла рука і грудна клітина. Коли вже приїхала і отямилася, то почала грудна клітина боліти ще більше, але зараз вкололи ліки і вже ліпше. Пощастило, в “сорочці народилася”, — розповідає травмована Соломія Грицьків.

ДТП біля Гамаліївки: що відомо про стан травмованих

Надія Кіт травмувалася у ДТП біля Гамаліївки. Фото: Перше ТМО Львова

Надія Кіт автобусом поверталась додому у село Соколів. Жінка сиділа за водієм. Надія каже, не бачила, що сталось. Пам’ятає, як після удару, самостійно вийшла з автобусу.

“Пам’ятаю, що позбирала свої речі. І все, швидка мене забрала. Побачила, що голова в мене в крові і рука. Дуже багато було людей поранених, лежачих. І все, більше нічого не пам’ятаю”, — розповідає травмована Надія Кіт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ще троє людей перебували у стані шоку, але не мали показань до госпіталізації. Вони покинули медзаклад самостійно. Лікарі екстренно прооперували шість пацієнтів. З них троє — перебувають у реанімації. Внаслідок аварії вони отримали поєднані травми обличчя, верхніх та нижніх кінцівок, грудної клітки та живота. Решта травмованих — у стані середньої важкості та легкі.

Що відомо

  • ДТП трапилася 17 січня близько 17:30 біля села Гамаліївка. Як повідомили Суспільному у Львівському обласному центрі екстреної медицини, на місці аварії працювали 12 карет “швидкої”.
  • Частину травмованих завезли у медзаклади на швидких також допомагали водії, які проїжджали повз місце аварії. Частина людей звернулася до лікарень самостійно.
  • Через ДТП на ділянці дороги був частково перекритий рух.
  • Правоохоронці затримали 49-річного водія вантажівки, яка зіткнулася із пасажирським автобусом. Він не надав перевагу у русі маршрутному автобусу.


Джерело: Суспільне мовлення України