Суспільне мовлення

Львівська громада прощається із трьома захисниками України

У Львівській громаді 18 січня прощаються із трьома захисниками України. Військовослужбовці Володимир Белень, Віктор Кахцазов та Богдан Прус загинули на війні з Росією. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону Володимира Беленя та Віктора Кахцазова розпочнеться об 11 годині у Гарнізонному храмі. За пів години, об 11:30, на площі Ринок відбудеться міська церемонія прощання. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Богдана Пруса розпочнеться о 12:00 год. у церкві Трьох Святителів, що у Волі-Гомулецькій. Поховають військовослужбовця на місцевому цвинтарі.

Військовослужбовець Володимир Белень. Львівська міська рада

Володимир Белень народився у Львові. Здобув вищу юридичну освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка. У 1994-му році відбував строкову службу. Працював за фахом у Львові, згодом — у Києві. Займався спортом, подорожував, захоплювався рибальством.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно пішов захищати Україну. Боровся проти російських військ у лавах 66-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ.

Володимир Белень загинув 5 січня 2023 року. Йому було 46 років. В чоловіка залишились донька та син.

У Львові прощаються із двома захисниками

Військовослужбовець Віктор Кахцазов. Львівська міська рада

Віктор Кахцазов народився у Львові. Закінчив Львівське Вище професійне училище №29 за спеціальністю “автослюсар”. У мирний час працював сантехніком. Займався плаванням, важкою атлетикою.

Захищав Україну від початку повномасштабного вторгнення. Воював проти російських військ у складі 210-го спеціального окремого батальйону “Берлінго” Сухопутних військ ЗСУ.

Віктор Кахцазов загинув 18 грудня 2022 року. Йому було 47 років. В чоловіка залишились дружина, донька та брат.

Львівська громада прощається із трьома захисниками України

Військовослужбовець Богдан Прус. Фото: Суспільне Львів

Богдан Прус народився 23 травня 1982 і проживав у с. Воля-Гомулецька. Навчався у Грядівській ЗОШ. З 2015 року був учасником АТО. А з початку повномасштабного вторгнення Росії знову став на захист країни.

У Богдана Пруса залишились батьки, дружина та двоє дітей.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові попрощаються із чотирма захисниками


Джерело: Суспільне мовлення України