Суспільне мовлення

81% перевірених у Львівській громаді укриттів були відчинені – міськрада

Впродовж вихідних, 3 та 4 червня, мобільні групи перевіряли укриття у Львівській громаді відповідно до Указу Президента. Перевірили 6011 укриттів. Про це повідомили у пресслубжбі Львівської міської ради.

“За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, 81% укриттів з усіх перевірених були у відкритому доступі. Придатними для перебування із відчинених сховищ комісія визнала 86%“, – йдеться у повідомленні.

Щодо решти укриттів – ведуться роботи із балансоутримувачами, аби виправити зауваження.

У Львівській громаді працювало 174 спеціально сформовані мобільні групи. До складу груп входили представники ДСНС, нацполіції, органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств.

Що відомо про проблеми з доступом укриттів у столиці

Уночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Чоловік однієї з загиблих та жителі району стверджують, що укриття, де хотіли сховатися від обстрілу люди, було зачинене.

Мер Києва Віталій Кличко ініціював тимчасове відсторонення від виконання обов’язків посадовців Деснянського району через загибель людей унаслідок атаки РФ уночі 1 червня. Мова про голову Деснянської райдержадміністрації Дмитра Ратнікова і керівника медзакладу, де надійшли скарги на роботу укриття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Правоохоронці затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу у справі про закрите укриття у Києві. Згодом їм оголосили підозри.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин