Суспільне мовлення

74-річна львівська волонтерка виграла три медалі на марафоні у Кракові

Лариса Лабраткава — одна з найстарших волонтерок у команді медико-психологічної допомоги на Львівському залізничному вокзалі. Жінка фінішувала на трьох дистанціях у своїй віковій категорії та виграла три медалі на марафоні у Кракові. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Лариса Лабраткава працювала в сфері енергетики. Коли вийшла на пенсію, жінка захопилася бігом. А від початку війни почала волонтерити.

“З початком повномасштабної війни я зрозуміла, що хочу підтримати тих людей, які постраждали через напад Росії, тому приєдналася до волонтерської служби – медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова, яка працює з перших днів великої війни”, – розповідає волонтерка.

Волонтери зустрічають на вокзалі евакуаційні потяги з переселенцями, скеровують їх до лікаря чи психолога та допомагають зорієнтуватися в місті. Лариса Лабраткава переважно чергує в кімнаті матері та дитини. Серед її завдань є допомога матерям з маленькими дітьми, догляд за ними та допомога у виїзді за кордон.

Нещодавно Лариса Лабарткава повернулася з марафону у Кракові. Звідти привезла три медалі.

“У минулому я займалася альпінізмом, сходила на вершини п’ятої категорії складності з шести існуючих. Зараз захоплююся добовим бігом і є членом національної збірної України. У 2019 році на змаганнях у Чехії з добового бігу я пробігла 216 кілометрів за 2 дні. Ці пробіги-змагання для мене — як тренування перед добовим бігом” — додає Лариса.

Жінка фінішувала на трьох дистанціях у своїй віковій категорії: 4 км, 10 км вночі і ще 21 км в межах марафону.

Читайте також

Потрібні волонтери: львів’ян закликають долучатися до проєкту з допомоги переселенцям на вокзалі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Треба рухатися”: історія 64-річної львів’янки, яка пробігла ультрамарафон


Джерело: Суспільне мовлення України