Львівський портал

18-річний українець допомагав росіянам готувати наступ на Харківщину, – СБУ

У Харкові затримали 18-річного агента ФСБ, який збирав для росіян інформацію, необхідну для підготовки нового наступу на регіон. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, йдеться про 18-річного харків’янина, який збирав інформацію про підрозділи ЗСУ, які залучені до оборони міста. Окупанти потребували цих даних для планування нового наступу на Харківщину.

Для виконання ворожого завдання фігурант пішки обходив Харків, де намагався знайти місця базування українських захисників. При виявленні «потрібних» локацій він приховано фотографував їх та позначав координати на картах Google, такий «звіт» потім відправляв ФСБ.

«Служба безпеки завчасно викрила російського агента і затримала його «на гарячому», коли він фотографував військовий об’єкт. Тим самим спецслужба запобігла передачі розвідданих ворогу. Разом з цим були проведені додаткові заходи для убезпечення позицій ЗСУ від можливих ракетно-бомбових ударів агресора», – йдеться у повідомленні.

У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Встановлено, що 18-річного хлопця дистанційно завербував кадровий співробітник управління ФСБ у Бєлгородській області. Його особу вже встановили.

«До уваги» російської спецслужби молодик потрапив як активний користувач російських Телеграм-каналів, який шукав «швидкий» заробіток. Подальша комунікація між ними відбувалась через анонімний чат у Telegram.

За співпрацю з окупантами зраднику обіцяли грошову винагороду, яка мала надходити на його банківські картки.

Харків’янину оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі зловмисник перебуває під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 10:17:40