Суспільне мовлення

10 млн грн на відновлення Херсонщини перерахують з бюджету Львівської області

З бюджету Львівської області виділять 10 мільйонів гривень на допомогу Херсонщині. За ці гроші відновлюватимуть інфраструктуру, яку пошкодили та знищили війська РФ. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Субвенцію скерують на закупівлю будівельних матеріалів та ремонти бюджетних установ та комунальних підприємств області, які пошкодили російські військові.

“Херсон став справжнім символом боротьби українців за свою Незалежність у війні з Росією. Упродовж місяців місто та уся Херсонська область зазнавали й продовжують зазнавати руйнівних ударів з боку окупантів по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури. Аби повністю відновити життя на звільнених територіях необхідно подбати за відновлення закладів, які підтримують життєдіяльність регіону”, — каже начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Гроші субвенції, які не використають до кінця 2022 року, залишаться на рахунку Херсонської області на відповідні витрати у 2023 році.

Також Львівщина відправила у Херсонську область перші фури з гуманітарною допомогою. Вони вже доїхали до місця призначення. Місцевим жителям роздали продукти та речі.

Читайте також

Зможуть оселитися 400 людей: на Львівщині облаштовують ще одне житло для ВПО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відновила роботу друкарня з Маріуполя


Джерело: Суспільне мовлення України