Суспільне мовлення

“Їм легко, бо вони мотивовані”. У Львові люди літнього віку почали частіше вивчати англійську

З початку повномасштабного вторгнення українці почали більше вчити іноземні мови. Такими є дані міжнародного рейтингу знання англійської мови English Proficiency Index. Містами, де найкраще знають англійську, визнали Львів, Запоріжжя, Київ, Дніпро та Харків.Чи збільшився попит на вивчення англійської у Львові та хто частіше вивчає мову, дізнавалося Суспільне.

Антоніна Палецька-Юкало викладає англійську у приватному виші. А у вільний час дає приватні уроки іноземної. Освітянка каже, якщо раніше викладала англійську лише студентам, то тепер серед її учнів побільшало людей і більш старшого віку.

Викладачка Антоніна Палецька-Юкало. Суспільне Львів

“Популярність вивчення англійської мови дуже зросла серед людей віком 30+ і навіть до 60+. Для мене це було сюрпризом. Якщо люди 30-40 років вивчали і продовжують вивчати, то люди 45-60 років зрозуміли: “Так, мені це треба. Це гарно і це корисно”. Чи їм легко? Так, їм легко, бо їм цікаво, бо вони прийшли вмотивовані”, — каже викладачка англійської мови Антоніна Палецька-Юкало.

Згідно з даними міжнародного рейтингу English Proficiency Index, Львів визнали одним з міст, де найкраще знають англійську мову в Україні. Популярність англійської за останній рік відзначають і в одній з мовних шкіл.

"Їм легко, бо вони мотивовані", — у Львові люди літнього віку почали частіше вивчати англійську

“Їм легко, бо вони мотивовані”, — у Львові люди літнього віку почали частіше вивчати англійську. Суспільне Львів

“Ми думали, що кількість студентів зменшиться, тому що війна, і багато людей не мають змоги прийти до класу або під’єднатися до зуму. Але, навпаки, українці проявляють стійкість та бажання до навчання. Навчаються і студенти, і мами, які в декреті, або ті, хто бажає собі підвищення на роботі і для цього потрібна англійська, і також бабусі та дідусі”, — розповідає викладачка Юліанна Тищенко.

Ресторанний бізнес – одна з тих галузей Львова, де працівникам доводиться спілкуватися з іноземцями. У цьому випадку знання англійської – лише бонус, каже офіціант Назар Вдовиченко.

“Це вагомий плюс до того, чи тебе візьмуть на роботу. Зазвичай, це не є обов’язковим фактором, але відіграє важливу роль у тому, чи будете працювати, чи ні. Якісь розмовні фрази, то навіть за час роботи їх вивчаєш”, — каже офіціант Назар Вдовиченко.

Декілька місяців тому у Львові відкрили “Американський дім”. Це – освітній та культурно-мистецький простір, де кожен відвідувач може безкоштовно покращити навички з англійської мови.

"Їм легко, бо вони мотивовані", — у Львові люди літнього віку почали частіше вивчати англійську

“Їм легко, бо вони мотивовані”, — у Львові люди літнього віку почали частіше вивчати англійську. Суспільне Львів

“Ми маємо онлайн-заняття – розмовні клуби з нашою English learning residence Меган, яка поки що не в Україні. Відповідно, поки що онлайн. І завдяки нашому волонтеру Майклу ми маємо розмовний клуб для більш професійного рівня англійської. Вже такий більш дискусійний, де можна поговорити про якісь світові проблеми”, — розповідає комунікаційниця “Американського дому у Львові” Марія Струк.

А у Мінкульті в лютому презентували Національну систему вивчення англійської мови. Платформа є безкоштовною для всіх і має допомогти поліпшити знання з іноземної.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В Україні запустили онлайн-платформу для тестування та вивчення англійської


Джерело: Суспільне мовлення України