Україна і світ

ЗСУ цього року суттєво активізували атаки на військові кораблі РФ – британська розвідка

За останній рік українські війська здійснили дві третини успішних атак на кораблі російського флоту у Чорному та Азовському морях.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

Скільки ЗСУ знищили або пошкодили ворожих кораблів

У британській розвідці зазначали, що згідно з даними з відкритих джерел, Сили оборони України пошкодили або знищили 26 кораблів ВМС Росії, які діяли в Чорноморському регіоні у період з лютого 2022 року по червень 2024 року.

Зараз дивляться

Атаки на російські кораблі здійснювалися в північному регіоні Чорного моря та в Азовському морі.

– За останній рік спостерігалося збільшення частоти та рівня збитків від атак у районі Кримського півострова, причому майже дві третини ударів сталися саме за цей період, – повідомили в оборонному відомстві Великої Британії.

Зауважимо, що за даними Генштабу ЗСУ, станом на 10 липня українські захисники пошкодили або знищили 28 російських кораблів та катерів, а також один підводний човен.

Нагадаємо, що нещодавно командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа заявив, що Чорноморський флот Росії вимушено перебазував майже всі свої боєздатні кораблі з тимчасово окупованого Криму до інших місць, а його основний військово-морський центр стає недієвим через атаки українських військ.  

Командувач наголосив, що атаки українських ракет та морських безпілотників завдали значної шкоди російській базі у Севастополі.  

Саме ця база є логістичним центром для ремонту, технічного обслуговування, навчання та зберігання боєприпасів, а також виконує інші важливі функції для російських військ.  


Джерело: Міноборони Великої Британії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 16:17:08