Україна і світ

Президентка Грузії не визнає результатів виборів і закликала виходити на мітинги

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні, що відбулися 26 жовтня.

Про це вона сказала під час брифінгу після консультацій з опозиційними політичними партіями.

Зурабішвілі не визнає вибори у Грузії

Під час брифінгу Зурабішвілі назвала результати виборів тотально сфальсифікованими.

— Це була тотальна фальсифікація і конфіскація ваших голосів. Використовувалися всі методи, які ми бачили в різних країнах… Ніколи такого не було. Ми стали свідками і жертвами російської спецоперації, гібридної війни, яка велася проти нашого народу, проти нашої країни, – заявила Зурабішвілі.

Президентка назвала голосування до парламенту “російськими виборами” та звинуватила правлячу партію у позбавленні громадянських прав, забезпечених Конституцією.

Зурабішвілі підтвердила, що не визнає результатів, які оголосила Центральна виборча комісія. Вона порівняла визнання результатів виборів з вторгненням Росії до Грузії, наголосивши, що “ніхто не може забрати в Грузії європейське майбутнє”.

Також президентка закликала прихильників опозиції виходити на мітинги увечері у понеділок, 28 жовтня. Вона закликала виходити людей на площу Руставелі, щоб “разом оголосити всьому світу, що ми не визнаємо ці вибори, ми захищаємо конституційне право”.

Раніше європейські парламентарі разом із канадським колегою виступили зі спільною заявою, в якій закликали Європейський Союз не визнавати результати парламентських виборів у Грузії.

У спільній заяві вони зазначили, що вибори у Грузії не були “ні вільними, ні чесними”, тому їх не можна визнавати.

Нагадаємо, ЦВК Грузії після підрахунку 99% бюлетенів заявила, що партія влади Грузинська мрія здобуває перемогу із 54% голосів виборців. Також п’ятивідсотковий бар’єр долають ще чотири партії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: пресслужба президента Грузії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 19:52:50