Україна і світ

Зробити медпослуги доступними для всіх: львівська поліклініка планує реорганізувати вхідну зону

Не всі медичні заклади зараз, на жаль, можуть сказати, що мають всі умови для людей з особливими потребами. Але всі прагнуть створити безперешкодний доступ до поліклінік та лікарень. Адже для всіх при наданні меддопомоги має бути принцип безбарʼєності та інклюзії.

Так, наприклад, КНП 1-а міська поліклініка м. Львова планує реорганізувати вхідну зону поліклініки.

Для чого змінювати простір

У медзкладі кажуть, що ключова ціль їхньої ініціативи це забезпечити комфортний доступ до послуг для всіх пацієнтів, включаючи можливість отримання лікарської допомоги онлайн.

Зараз дивляться

Галина Мотульська, генеральна директорка КНП 1-а міська поліклініка м. Львова говорить, що основною проблемою для пацієнтів з фізичними обмеженнями є відсутність пандусів та спеціалізованих туалетів.

– Вони часто змушені користуватися допомогою сторонніх осіб, що створює дискомфорт і навіть небезпеку, – каже Галина Мотульська.

Як планують реорганізувати вхідну зону

У поліклініці прагнуть перетворити простір на інклюзивне місце, де кожен відвідувач зможе безперешкодно отримати якісну медичну допомогу.

У вхідній зоні планують встановити поручні, дотягувачі та інші засоби, які будуть забезпечувати комфортне користування послугами медзакладу.

Що потрібно для реалізації проєкту

Для реалізації проєкту поліклініці необхідно зібрати 400 тис. гривень.

За лінком на сайті можна підтримати ініціативу: стати прихильником, залишити коментар або задонатити еквівалент чашки кави чи круасану.

За фінансову допомогу більшого розміру надаватимуться консультації лікарів, сертифікати на медичні послуги та публічна подяка.

Заклад зареєстрував свою ініціативу на сайті проєкту Соціальна країна, де кожен може задонатити заради покращення життя громад в містах та селах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 17:34:05