Україна і світ

Зоопарк з «регулярів», чужоземців та найманців-бойовиків: що з мотивацією в армії рф на Харківщині

Про це в ефірі марафону «Суспільне Новини» розповів командир батальйону ударних БПАК «Ахіллес» 92 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка капітан Юрій Федоренко.

— Весь зоопарк — маються на увазі «регулярщики», які входять до різних відомств. І представники приватних військових компаній типу «шторм зет», куди входять, зокрема, найманці з інших країн, — сказав він.

Військовий розповів, що окупанти перекинули на Харківщину нечисленний, але привілейований підрозділ кадирівських бойовиків «ахмат». Його функцією є змушувати російських військових іти в самовбивчі штурми.

Вовчанськ, завод та 20 бронемашин: росіяни спробували прикрити броню тілами

— У стрій зараз будуть ставити всіх — кухарів, механіків та інших. Тому що підрозділи «ахмат» мають повну санкцію на систему примусу в російських окупаційних військах. Той, хто не хоче виконувати бойове завдання або відмовляється, може бути показово забитий, страчений — роблять з ними все, що завгодно, — повідомив офіцер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, ким воює росія на півночі Харківщині, пояснювала, про що свідчить перекидання підрозділу «ахмат» у Харківську область, та розповідала, що на полі бою російські військові стріляються саме через знущання кадирівських бойовиків.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-02 13:24:40