Україна і світ

«Укронацисти» та підтримка окупації: харків’янина арештували за проросійські заяви

У Харкові взято під варту місцевого жителя, який відкрито підтримував російську агресію і чекав на «визволення» міста Збройними силами рф.

Як повідомляє Харківська обласна прокуратура, 36-річний чоловік поширював у Telegram-чатах коментарі, що виправдовували дії російської армії.

Зокрема, він радів ударам по Харкову та називав їх «ударами по укронацистам». Також підозрюваний стверджував, що мешканці Харкова нібито чекають на «визволення» російськими військами.

Протиправний зміст його висловлювань підтверджено висновками судової лінгвістичної експертизи. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіку оголошено підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України — поширення матеріалів, які заперечують збройну агресію РФ проти України.

Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розслідування продовжується під керівництвом Управління СБУ в Харківській області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, контррозвідка Служби безпеки затримала в Дніпрі двох агентів фсб. Ними виявилися 40-річний місцевий житель та його дружина, які передавали окупантам локації української ППО та вчиняли підпали на Укрзалізниці.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-02 15:12:12