Україна і світ

Генсеку ООН Геттерешу заборонили в’їзд в Ізраїль: відома причина

Фото: Depositphotos

Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголосили небажаною особою в Ізраїлі та заборонили йому в’їзд до країни.

Про це заявив очільник Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац на своїй сторінці у соцмережі Х 2 жовтня.

Антоніу Гутерреш – персона нон ґрата в Ізраїлі

За словами ізраїльського міністра, рішення було ухвалено через те, що Гутерреш не засудив “однозначно” атаку Ірану на Ізраїль.

— Кожен, хто не може однозначно засудити злочинний напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на землю Ізраїлю, – йдеться у повідомленні.

За словами Каца, один із таких – генсек ООН, який “ще не засудив різанину та сексуальні злочини, вчинені вбивцями ХАМАС 7 жовтня, і не привів до рішень про оголошення їх терористичною організацією”.

— Генеральний секретар, який надає підтримку терористам, ґвалтівникам і вбивцям ХАМАС, Хезболли, хуситам, а тепер і флагману глобального тероризму — Ірану, запам’ятається як пляма в історії ООН, – додав Кац.

1 жовтня генсек ООН оприлюднив заяву щодо ситуації на Близькому Сході. Він засудив розширення конфлікту на Близькому Сході та наголосив, що “це має припинитися”. Він наголосив: Нам абсолютно необхідне припинення вогню.

На рішення влади Ізраїлю щодо оголошення персоною нон ґрата Гуттереш поки не відреагував.

Увечері 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю заявила, що Іран випустив ракети по території Ізраїлю. Через це на всій території країни було оголошено повітряну тривогу, а жителям наказали спуститися у бомбосховища.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Через атаку постраждало дві людини, але минулося без загиблих.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 16:51:54