Львівський портал

Викладачка університету коригувала російські обстріли Харкова

Спецслужби затримали у Харкові викладачку місцевого університету, яка співпрацювала з росіянами і коригувала їхні обстріли. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, російська ФСБ завербувала викладачку одного з університетів Харкова влітку цьогоріч. За вказівкою окупантів вона обходила місто та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони.

Особливу увагу агентка звертала на місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ.Також вона відслідковувала маршрути руху військових колон у напрямку передової.

Отримані відомості фігурантка направляла в анонімний чат своєму російському куратору. У «звіті» жінка позначала координати військових об’єктів на Google-картах і додавала до них текстовий опис.

Спецслужби завчасно викрили російську інформаторку, задокументували її злочини і затримали у власному домі. Під час обшуку у неї вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Їй оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисниця перебуває під вартою, права внести застави у неї немає. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 16:27:10