Україна і світ

Кава без кофеїну: усе що треба знати


Кава – улюблений напій багатьох, але що робити, коли з тих чи інших причин треба обмежити вживання кофеїну? Тут на допомогу приходить кава без кофеїну, або декаф.

Чи така кава дійсно корисна? А може, вона має свої приховані недоліки? Розберімося разом.

Кава без кофеїну: користь

Декаф виготовляють із натурального кавового зерна, видаляючи до 99% кофеїну. Це дозволяє людям, які мають проблеми з серцем чи підвищеним тиском, насолоджуватися напоєм без ризику для здоров’я.

Також варто зазначити, що кава без кофеїну:

  • Не викликає залежності.
  • Не має негативного впливу на серцево-судинну систему.
  • Позитивно впливає на травлення.
  • Є профілактикою деяких захворювань, таких як доброякісні пухлини.

Отже, для тих, кому важливо підтримувати здоров’я серця, кава без кофеїну є відмінною альтернативою звичайній каві.

Кава без кофеїну: шкода

Деякі люди думають, що під час процесу видалення кофеїну використовуються хімія. Насправді сучасні методи дозволяють безпечно проводити цей процес, не залишаючи в зернах шкідливих речовин. Завдяки обробці високими температурами під час обсмажування, залишки будь-яких небезпечних сполук зникають.

Попри це, варто пам’ятати, що вибір неякісної кави може призвести до споживання продукту, який містить шкідливі домішки. Тому купуйте каву тих торгівельних марок, яким довіряєте.

Кава без кофеїну: користь і шкода для організму

Чи можна пити каву без кофеїну дітям і з якого віку

Питання вживання кави дітьми завжди викликає дискусію. Що стосується кави без кофеїну, її можна вживати дітям, але лише у невеликих кількостях та, звісно, після консультації з лікарем.

Загалом фахівці рекомендують відкладати знайомство дитини з кавою до 14 років, щоб уникнути можливих негативних впливів на організм, що розвивається.

Кава без кофеїну є чудовою альтернативою для тих, хто хоче насолоджуватися улюбленим напоєм без ризику для здоров’я. Важливо тільки обирати якісну продукцію та знати міру.

Джерело: domkofe.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 17:30:21