Львівський портал

На Львівщині викрили масштабне підпільне виробництво наркотиків

На Стрийщині викрили нарколабораторію, де виготовляли психотропи для продажу. Правоохоронці вилучили амфетамін та PVP на мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Львівщини.

Встановлено, що двоє мешканців Сумської області віком 19 та 20 років винайняли житловий будинок в одному з сіл Стрийського району, завезли туди обладнання, прекурсори та взялись виготовляти психотропні речовини амфетамін та PVP з метою їх подальшої реалізації. Загальна вартість вилучених речовин за цінами «чорного» ринку становить близько мільйона гривень.

За даними Львівської обласної прокуратури, покрокову інструкцію про спосіб виробництва забороненої речовини отримували від адміністратора одного з Телеграм-каналів, який пов’язаний з наркобізнесом. Також останній забезпечував прекурсорами, з яких виготовляли психотроп.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили у будинку більше 2 кілограмів речовини, схожої на психотропні засоби «амфетамін» та PVP, прекурсори, а також хімічне обладнання, електронні ваги та інші речові докази. Усе скеровано на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Організатори затримані, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 13:45:59