Львівський портал

На площі Ринок львів’яни здали майже 21 літр крові для військових

У вівторок, 1 жовтня, у День захисників і захисниць України, відбулась виїзна донація крові на площі Ринок, біля будівлі Львівської міської ради. Донорами стали 47 людей, які загалом віддали майже 21 літр крові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

«Ця кров транспортується в Міський центр служби крові, де переробляється і буде скерована на допомогу при операціях нашим пораненим військовим, які перебувають у нас на стаціонарному лікуванні. Дуже багато львів’ян відгукнулося на нашу акцію», – прокоментував лікар-трансфузіолог міського Центру служби крові Святослав Синюк.

Виїзну донацію провели Офіс з управління персоналом Львівської міської ради спільно з Першим медичним об’єднанням Львова, ГО «Ветеран Медіа», «Народна самооборона Львівщини» та ДонорUA, у межах проєкту «Твоя кров. Моє життя. Наша перемога».

Нагадаємо, мобільний центр крові – це автобус, обладнаний усім необхідним для стерильного та комфортного забору крові. Автобус має п’ять ліжок для донорів, зону для відпочинку після процедури та сучасні умови для зберігання крові. Тут працюють лікарі та лаборанти Першого медоб’єднання Львова.

Стежити за наступними анонсами виїзних донацій у Львові та реєструватись можна на всеукраїнській платформі donor.ua.

Здати кров у Львові можна за такими адресами:

  • Центр крові Першого медичного об’єднання Львова (вул. Миколайчука, 9), контактний телефон: 0 800 333 003;
  • Львівський обласний центр служби крові (вул. Пекарська, 65), контактний телефон: 0322756405;
  • Мобільний центр крові (щоразу змінює локацію – для зручності мешканців).

Як правильно підготуватися до здачі крові та чи немає у вас абсолютних або тимчасових протипоказань – читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛМР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 13:07:46