Україна і світ

За перші вісім місяців цього року виробництво зброї було нарощене вдвічі

Про це він заявив під час виступу на Форумі оборонних індустрій за участю Президента України Володимира Зеленського.

Денис Шмигаль зазначив, що темпи виробництва зброї значно зросли. Якщо у 2022 році масштаб виробництва здавався неможливим, то у 2023 році його обсяги збільшилися втричі. Лише за перші вісім місяців цього року виробництво зброї було нарощене ще вдвічі.

«Наша мета — побудувати один із найсучасніших оборонно-промислових комплексів», — підкреслив він.

За його словами, стратегічне завдання, яке окреслив Президент України, полягає в тому, щоб «демократія була краще озброєна, ніж тиранія».





Уряд України вже заклав на 2024 рік 65% більше коштів на закупівлю озброєння та військової техніки. Це збільшення становить майже 300 мільярдів гривень, або 7 мільярдів доларів.

Серед ключових завдань є підвищення далекобійності української зброї, щоб жодна частина європейської території росії не залишалася безпечною від українських дронів та ракет.

Крім того, Україна має надійну підтримку міжнародних партнерів. Оборонні компанії з усього світу вже заходять на український ринок, будують виробничі потужності та планують інвестиції у співпрацю з українськими зброярами.

Денис Шмигаль висловив подяку всім українським зброярам, інженерам, розробникам та підприємцям за їхній внесок у зміцнення обороноздатності країни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Володимир Зеленський у своєму зверненні розповів про вже другий форум оборонних індустрій, який працював у Києві.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-02 12:23:16