Україна і світ

У Дніпрі подружжя агентів ФСБ шпигувало за ППО та підпалювало об’єкти Укрзалізниці

Фото: СБУ

У Дніпрі затримали подружжя агентів російської ФСБ, яке шпигувало за локаціями систем ППО та влаштовувало диверсії на об’єктах Укрзалізниці.

Подружжя агентів ФСБ затримали у Дніпрі

Контррозвідка СБУ викрила 40-річного дніпрянина та його дружину, які діяли в парі з чітким розподілом обов’язків під час виконання завдань російської спецслужби.

Жінка розвідувала місця базування підрозділів протиповітряної оборони, які прикривають Дніпро від ракетно-дронових ударів, зокрема позиції ЗРК та радіолокаційних станцій.

Вона фіксувала на камеру телефона військові об’єкти і позначала їх координати на електронних картах.

Отримані розвіддані передавала своєму чоловікові, а він пересилав їх ФСБ через месенджер.

Крім того, чоловік займався підпалами – він спалив релейну шафу на одній з головних ліній залізничного сполучення в регіоні, знявши це на камеру телефону.

Він планував продовжити диверсії на стратегічно важливих об’єктах Укрзалізниці, щоб порушити транспортну логістику Сил оборони, але співробітники затримали подружжя шпигунів.
За даними слідства, у червні 2024 року ФСБ дистанційно завербувала спочатку чоловіка, який шукав швидкого заробітку, а потім він залучив і свою 36-річну дружину.

Щоб виконати перевірочне завдання від окупантів, вони розклеювали по місту провокаційні листівки, де пропонували “легкі” гроші від рашистів.

Вдома у затриманих вилучили засоби підпалу, агітки та мобільні телефони із доказами комунікації з ФСБ.

Дніпрянину оголошено підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), а його дружині – за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) ККУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі зловмисники під вартою. Зраднику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна, а його спільниці – 8 років за гратами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 11:01:22