Україна і світ

Змусить РФ переглянути плани: розвідка Британії оцінила наслідки затоплення човна Ростов-на-Дону ЗСУ уразили підводний човен Ростов-на-Дону

У британській розвідці проаналізували наслідки удару ЗСУ по російському підводному човну Ростов-на-Дону, унаслідок якого він затонув. 

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.  

Що кажуть у розвідці Британії про наслідки затоплення човна Ростов-на-Дону

За інформацією британських розвідників, хоч атака відбулася в поєднанні з серією ударів безпілотниками, під час обстрілу, найімовірніше, використовувались ракети ATACMS. 

Зараз дивляться

Зазначається, що всупереч деяким повідомленням, підводний човен, найімовірніше, не був повністю відремонтований після попередньої атаки на Крим у вересні 2023 року. 

Британські розвідники назвали цю атаку “останньою главою в історії підводного човна”. Адже, як припускає розвідка, Росії економічно вигідніше побудувати новий підводний човен, ніж відновлювати і ремонтувати пошкоджений. 

Хоча потоплення російського підводного човна і є значним підйомом морального духу для української армії, воно навряд чи матиме значний вплив на здатність РФ завдавати далекобійних ударів по Україні з Чорного моря. 

Однак у розвідці Великої Британії наголошують, що цей удар підкреслює зростання ризиків для російських військ в Криму і, швидше за все, змусить Росію переглянути плани щодо передислокації будь-яких значних морських сил на півострів. 

ЗСУ уразили підводний човен Ростов-на-Дону

Нагадаємо, що 3 серпня цього року стало відомо, що Сили оборони України завдали ударів по підводному човну Б-237 Ростов-на-Дону та чотирьох пускових установках ЗРК С-400 Тріумф російських військ у тимчасово окупованому Криму.

За підтвердженою інформацією Генштабу, 2 серпня підрозділи ракетних військ у взаємодії з Військово-морськими силами ЗСУ суттєво пошкодили чотири пускові установки ЗРК С-400 Тріумф.

Також у порту тимчасово окупованого Севастополя успішно уражено підводний човен Чорноморського флоту Росії Ростов-на-Дону. Він затонув на місці після успішного влучання.

Джерело: Міноборони Великої Британії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 14:22:05