Львівський портал

Зеленський прибув у Швецію, де підпише відразу три безпекові угоди

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 31 травня, перебуватиме з візитом у шведській столиці Стокгольмі. Про це глава держави повідомив в Telegram.

За його словами, у Стокгольмі він візьме участь у третьому саміті Україна – Північна Європа.

«Наші ключові пріоритети: ППО для України – маємо забезпечити більше систем, спільні оборонні виробництва – та забезпечення наших воїнів зброєю, а також наша глобальна робота заради примусу Росії до миру», – зазначив Зеленський.

Також у нього заплановані зустрічі з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, президентом Фінляндії Александром Стуббом, прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре, прем’єр-міністром Ісландії Бʼярні Бенедіктссоном.

«Ми поспілкуємося як у межах саміту, так і у двосторонніх форматах. Сьогодні Україна підпише одразу три безпекові угоди, які зафіксують прогнозовану оборонну й іншу різнобічну підтримку на тривалий період», – розповів президент України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-31 11:50:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин