Україна і світ

Застосунок Резерв+ перетворять на онлайн-ТЦК – Міноборони

Фото: Міноборони

У Міноборони планують перетворити застосунок Резерв+ на онлайн-ТЦК, а також додати опцію онлайн-рекрутингу з можливістю мобілізуватися у два натискання. 

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв’ю Forbes Ukraine.

У Міноборони планують перетворити Резерв+ на онлайн-ТЦК

– Оновити свої дані через Резерв+ змогли 3,2 млн людей. Зараз у нас є великий план, як перетворити Резерв+ на ТЦК онлайн, – зазначила представниця Міноборони. 

Зараз дивляться

За її словами, також планується додати опцію онлайн-рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у два кліки.

Крім того, у роботі три типи відстрочок: для батьків багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання. 

Також Черногоренко пояснила, що іноді користувачі плутають Резерв+ з абсолютним захистом від необхідності виправлення своїх даних в ТЦК. Однак, за її словами, це не відповідає дійсності.  

Представниця Міноборони зауважила, що для повної інтеграції онлайн-послуг, таких як постановка на військовий облік, потрібен час. За її словами, це займе близько пів року, щоби вибудувати роботу бекенд-систем у ТЦК.

Цифрові цілі Міноборони до кінця 2024 року

Заступниця міністра розповіла, що у планах досягти 500 тис. користувачів Армії+ з поточним функціоналом. Йдеться про електронні рапорти, опитування та Армія ID.  

Черногоренко додала, що планується додати в Армію+ типи рапортів, що мають найбільший попит.   

А також розширити функціонал Резерв+, зокрема додати відстрочки і впровадити онлайн-рекрутингу.  

За словами заступниці міністра оборони, буде додано можливість включення фотографії в електронний військово-обліковий документ. 

– Є ще декілька послуг ТЦК, які ми плануємо перевести в Резерв+. Проте наразі обіцяти можу лише відстрочки та онлайн-рекрутинг. Ми пропонуватимемо онлайн-рекрутинг у співпраці з іншими платформами, – резюмувала Катерина Черногоренко. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щодо функції, яка дає змогу користувачам Резерв+ згенерувати направлення на ВЛК онлайн, то її запустять восени цього року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 13:28:21