Україна і світ

Як самостійно й безоплатно розшифрувати аналізи в Helsi+: покрокова інструкція


Лабораторні дослідження чи аналізи можна розшифрувати для себе зрозумілою мовою – самостійно за 5 хв.

Здебільшого, щоб розібратися, що ж показують зроблені нами аналізи, люди зазирають в інтернет. Вводять у пошуковий рядок показники, які прийшли на електронну скриньку, і…

Так, одразу хапаються за голову. Бо здебільшого розшифрування аналізів у мережі рясніє жахами. Іноді можна прочитати, що показники настільки критичні, що негайно треба в лікарню, або, що аналізи беззаперечно свідчать про важку невиліковну хворобу.

В Інтернеті, у лікаря чи в застосунку Helsi

Але все ж частіше аналізи пацієнтів у межах норми. Тож зайве хвилювання лише нашкодить.

А як його уникнеш, якщо більш-менш притомне розшифрування аналізів викладене специфічною медичною термінологією й незрозуміле людині, яка не вчилась на медика.

Звісно, щоб заспокоїтися, доводиться записатися до сімейного лікаря. Далі – у кращому випадку чекати кілька днів на прийом й увесь цей час нервувати й додумувати невідворотне про невиліковну хворобу.

Нарешті потрапивши до лікаря, дізнаєтеся, що не все так і погано з вашим здоров’ям. А за показниками еритроцитів, лейкоцитів, тромбоцитів ховається не хвороба, а функціональність організму у межах норми.

поради від хелсі

Переконані, з прикладами вище зіштовхувалися чимало українців.

Факти ICTV звернулися до фахівців Helsi, які запевнили, що є можливість розшифровувати всі аналізи. Самостійно та ще й безоплатно.

Helsi+ має не лише функцію трактування лабораторних показників, а й інші: контроль вашого серцебиття, пульсу, артеріального тиску. А також рівня глюкози та холестерину у крові та ще багато інших життєво важливих показників, спостереження за якими неодмінно покращать якість вашого життя.

Як самостійно розшифрувати  результати аналізів – покроково

Все доволі просто. Завантажте застосунок Helsi або ж переходьте за цим посиланням. Відмітьте лабораторію, де ви робили аналізи.

Оберіть тип аналізу (дослідження крові, загальний аналіз сечі чи інше), завантажте файл з результатами лабораторного дослідження. Натисніть кнопку розшифрувати аналізи.

За кілька хвилин ви отримаєте прочитання зрозумілою мовою, без лікарських термінів.

У розшифровці йтиметься про ризики ймовірних хвороб, причин їх виникнення, рекомендації з діагностики та лікування, а також підбір лікаря, який допоможе у розв’язанні цього питання.

Пам’ятайте, що за розшифровкою аналізів ви можете звернутись і до свого сімейного лікаря. Вам не обов’язково з цим запитом записуватись на очний прийом. Ви можете скористатись онлайн консультацією, аби зекономити свій та вашого лікаря час.

Окрім лабораторних показників варто контролювати роботу й інших органів та систем. До прикладу, вашого серця. Це вкрай важливий орган, який схожий на двигун, що безперервно качає кров по судинах, забезпечуючи у такий спосіб кожну клітину вашого тіла киснем та поживними речовинами.

Helsi+ допоможе щоденно вносити дані про ваш пульс, артеріальний тиск та сатурацію, аби пересвідчитись, що з вашим серцем та судинами все гаразд. Ось посилання на трекер здоров’я, почніть дбати про своє серце вже зараз, не відкладайте турботу про нього на потім.

Які ще показники вашого тіла контролює Helsi+

Знати про рівень глюкози в крові вкрай важливо. Особливо це стосується людей, які мають діабет. В Helsi+ ви можете щоденно контролювати ці показники.

Також ви можете стежити й за рівнем холестерину. Якщо його багато в крові, з часом він починає відкладатись на стінках судин, що згодом може призвести до інсульту чи інфаркту.

Тож варто хоча б періодично записувати дані про рівень холестерину.

Ось посилання, де можна фіксувати вищеперераховані життєво важливі показники. Зробіть перші записи про спостереження свого тіла просто зараз.

Helsi+ у ближчому майбутньому

Невдовзі Helsi+ можна буде синхронізувати зі смартгаджетами. Тобто всі ваші показники, а це кількість кроків, витраченої активної енергії та калорій, показники пульсу, серцебиття, автоматично потраплятимуть до Helsi+.

Це допоможе уникнути ручного введення й значно спростить ваш час. А контролювати своє здоров’я стане ще простіше.

Розробники Helsi дбають, аби кожна функція застосунку була простою та зручною у користуванні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Медицина стає доступнішою і диджиталізованою, тож варто встигнути підлаштуватись під неї, аби отримувати доступність послуг та користь для свого здоров’я.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 16:50:58