Україна і світ

Аеродром Шайковка та склади з Іскандерами: СБУ та ЗСУ вразили три військові об’єкти РФ

Фото: Getty Images

Сьогодні вночі СБУ разом у співпраці з Силами оборони України вдарили по арсеналу Тихорецьк, що в Краснодарському краї РФ. Цей об’єкт входить у трійку найбільших баз зберігання боєприпасів та є одним з ключових для забезпечення російських військ.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Удари по арсеналах в Росії

Відомо, що на момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше 2 тисячі тонн боєприпасів, зокрема і з Північної Кореї. Атаковано також радіолокаційну станцію Подльот, яка виявляла повітряні цілі в напрямку арсеналу.

Також СБУ вдарила по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міністерства оборони РФ неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області. За інформацією джерел в СБУ, на арсеналі зберігалося артилерійське та ракетне озброєння для оперативно-тактичних ракетних комплексів Іскандер та тактичних ракетних комплексів Точка-У.

Обидва арсенали горять, там продовжується детонація боєприпасів.

Удар по аеродрому Шайковка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними джерел в СБУ, ударні дрони Служби безпеки відпрацювали по аеродрому Шайковка в Калузькій області. Там росіяни тримають літаки стратегічної авіації ТУ-22М, які регулярно обстрілюють Україну.

– СБУ разом з усіма Силами оборони України системно зменшує ракетно-артилерійський потенціал ворога. Цього тижня ми вже висадили в повітря великий арсенал в Торопці Тверської області. Сьогодні прийшла черга наступного за розмірами складу – одного із важливих логістичних пунктів ворога, де зберігалися боєприпаси для ударів по Україні. Сезон “падіння уламків” – в самому розпалі, – підсумувало джерело в СБУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 16:02:20