Львівський портал

У Львові відкрили обласний пластовий центр

У суботу, 21 вересня, відкрили Львівський обласний пластовий центр імені Олександра Тисовського. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній раді.

Будівля на вулиці Франка розташована поряд з іншими обласними комунальними молодіжними та культурними закладами, музеями. У новому молодіжному просторі пластуни зможуть збиратися, проводити сходини та організовувати різноманітні виховні та просвітницькі заходи. На понад 200 квадратних метрах розмістили офіс пластового центру, 2 конференц-зали, та допоміжні кімнати.

Львівський обласний пластовий вишкільний центр носитиме ім’я видатного українського вченого, громадського діяча, педагога, основоположника «Пласту» Олександра Тисовського.

«Щороку у Львові з’являється все більше просторів, де українські пластуни можуть проводити свої заняття. Новий Львівський обласний пластовий центр стане ще однією точкою на карті Львівської області, де будуть збиратися пластуни, де українська молодь буде розвиватися і зростати в дусі пластових цінностей. А постать Тисовського буде нагадувати їм про всі ті зусилля, що зробив засновник Пласту, щоб організація могла розвиватися», – зазначила в.о. директора центру Ольга Приходько.

«Це справді історичне місце, де облаштовано цей центр, бо саме у Стрийському парку зародився молодіжний рух, поряд Стадіон “Сокіл”, трохи далі – спортивне поле, де колись бігав пластун Роман Шухевич, неподалік локація УКУ, де теж багато молоді. Тому радіємо, що вдалося створити такі чудові умови для пластової спільноти і національно-патріотичного виховання наших дітей», –зазначив депутат Львівської обласної ради Ростислав Добош.

Також у суботу, 21 вересня, відбувся церемоніал відкриття пластового року, йдеться у повідомленні. Захід відбувається вже у п’яте у Львівській області та зібрав пластунів з кожного осередку Пласту в області.

Довідково

Львівський обласний пластовий центр створений рішенням сесії Львівської обласної ради у 2021 році. З цього часу завдяки роботі центру пластові осередки відкрилися в Дашаві, Пустомитах, Сколе, Східниці, Моршині, Бродах, Трускавці, Радехові, Мостиськах.

Загалом на сьогодні у Львівській області налічується понад 4500 пластунів та 32 осередки Пласту. Цього року учасниками 190 пластових таборів стали понад 10 тисяч осіб. А за три роки діяльності обласного учасниками пластових заходів стали понад 20 тисяч осіб. Також за час роботи центру було створено 17 волонтерських штабів для підтримки ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛОР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-21 17:22:52