Україна і світ

Удар по арсеналу Тихорецьк з північнокорейськими боєприпасами: оприлюднено супутникові знімки

Фото: Факти ICTV

У мережі оприлюднено супутникові знімки з наслідками нічного удару по складах на території Росії, де зберігалися північнокорейські боєприпаси.

Удар по складах РФ – супутникові знімки

На знімках з супутника Sentinel-2 за 21 вересня, які опинилися у розпорядженні проєкту Схеми від Радіо Свобода, можна побачити наслідки нічної атаки на російський склад боєприпасів.

Фото: Схеми (Радіо Свобода)

Цей військовий обʼєкт, на якому досі триває пожежа, розташований на північ від селища Кам’яний Тихорецького району, що у Краснодарському краї Росії.

Вогонь палає також біля військового аеродрому міста Тихорецьк, який розташований неподалік від складу боєприпасів.

На відкритій карті OpenStreetMap ці склади позначені як військова частина №57229-41.

За даними з російських публічних джерел відомо, що цей підрозділ належить до центру матеріально-технічного забезпечення Південного військового округу Росії.

У дослідженні Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) цей склад позначають як 719-ту базу артилерійських боєприпасів.

За даними CSIS, оприлюдненими у лютому 2024 року, за останній рік на цій базі спостерігається підвищена активність та помітне збільшення.

У жовтні 2023 року Білий дім підтверджував, що це основна російська база, де зберігаються північнокорейські снаряди.

Удар по арсеналу Тихорецьк – що відомо

У ніч на 21 вересня стало відомо про вибухи біля однієї з російських військових частин у Тихорецькому районі, внаслідок чого спалахнула пожежа та почали детонувати вибухонебезпечні предмети.

У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили успішний удар по арсеналу Тихорецьк у Краснодарському краї, внаслідок чого знищено понад 2 тис. тонн боєприпасів, зокрема, з Північної Кореї.

Як зазначили у Генштабі, цей об’єкт входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових в логістичній системі російських військ.

Сили оборони атакували радіолокаційну станцію Подльот, що виявляла повітряні цілі в напрямку арсеналу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас завдано успішного удару по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міністерства оборони Росії неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 18:45:43