Україна і світ

За 3-6 місяців солдати КНДР будуть “обкатані в бою”: ЦПД про статтю WSJ

Фото: Getty Images

Солдати армії КНДР в принципі не можуть бути підготовлені до ведення сучасної війни.

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, коментуючи статтю WSJ про те Що Північна Корея відправила до Росії молодих та непідготовлених військових.

Солдати КНДР не підготовлені до сучасної війни

За словами Коваленка, навіть деякі військові НАТО не були б підготовлені одразу до такої війни, яку веде Росія проти України, бо “ніхто раніше так не воював”.

– Але це не означає, що близько 12 тис. вояків КНДР, з яких 1500 спецпризначенців, не будуть вчитися у росіян. Вони для цього і приїхали, щоб здобувати досвід в бою на Курщині й допомагати армії РФ.Безумовно, що на Заході є зацікавлені в тому, аби применшити ситуацію, щоб нічого самим не робити. Втім, це хибний шлях, – написав він у своєму Telegram.

Керівник Центру протидії дезінформації наголосив, що за 3-6 місяців північнокорейські солдати, яких відправлятимуть на сучасну війну, будуть “обкатані в бою”.

– І це загроза, яку розуміє Південна Корея і має розуміти НАТО. Бо саме на країни Балтії в майбутньому може напасти Росія, посилена “бурятами з КНДР”.

Що цьому передувало

Американська газета The Wall Street Journal  опублікувала статтю про те, що серед північнокорейських військових багато підлітків та молодих людей.

Журналісти посилаються на розвіддані та відеозаписи, на яких видно, вигляд солдатам з КНДР їм близько 20 років — і, ймовірно, вони на ранніх стадіях призову в армію.

Як пише видання, військові аналітики кажуть, що солдати виглядають відносно низького зросту та слабкої статури, що свідчить про поширене недоїдання в бідній Північній Кореї.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Південнокорейський міністр оборони Кім Ен Хен назвав їх “найманцями з гарматним м’ясом”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 13:36:04