Україна і світ

Як прибрати гостроту в страві: кілька способів врятувати вечерю


Занадта гострота може зіпсувати навіть найвишуканішу страву. Але не поспішайте викидати її у сміття. Існує кілька перевірених способів врятувати їжу.

Life. Факти ICTV підкажуть, що робити, якщо переперчили страву.

Як прибрати гостроту у страві

Часто ми додаємо спеції на око, тож переборщити з гострими інгредієнтами легко. Крім того, у кожної людини свій поріг сприйняття смаку. Те, що одному здається пікантним, іншому може здатися занадто пекучим.

Як прибрати гостроту зі страви:

  • Якщо це суп або рагу, додайте більше бульйону або води. Для каш або гарнірів – більше основного продукту.
  • Овочі, зелень, крупи або макарони допоможуть збалансувати смак.
  • Лимонний сік або лайм додадуть кислинку і знизять пекучість.
  • Бальзамічний або яблучний оцет додадуть страві складнішого смаку.
  • Томати, кислі ягоди або фрукти допоможуть збалансувати гостроту.

Як зменшити гостроту їжі

Невелика кількість цукру допоможе пом’якшити пекучість. Мед надає їжі складнішого смаку та аромату. Ця добавка буде доречною до курки.

Банани, яблука або груші додадуть солодкості і зроблять страву більш гармонійною. Цей варіант теж ідеально підійде для індички, курячого м’яса, кролика.

Молочні продукти містять білки, які зв’язують капсаїцин – речовину, що відповідає за пекучість перцю. Тому можна приготувати підливу з м’яса з вершковим соусом. Йогурт теж пом’якшує смак і додає приємної кислинки.

Як нейтралізувати перець у страві

Крохмаль вбирає частину гостроти, роблячи їжу менш гострою. Але цей варіант підійде не для будь-якої їжі. Він допоможе прибрати додаткову гостроту в м’ясних стравах.

Жири допомагають рівномірно розподілити гостроту по всій страві. Це ідеальний варіант для картоплі фрі, м’ясних продуктів і овочів, які запікаються в духовці або обсмажуються на сковороді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Білий хліб теж нейтралізує гостроту і вбирає частину рідини. Це ідеальний варіант для супів. Для цього потрібно взяти м’якушку білого хліба, сформувати з неї грудку, загорнути в марлю й опустити в каструлю з супом, проваривши протягом 5 хвилин. Так хліб вбере в себе частину гостроти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 17:19:24