Львівський портал

Більше 3000 найманців із КНДР почали злагодження на Курщині, – Рух опору

Понад 3000 військових із Північної Кореї вже почали злагодження на місцевості у Курській області РФ. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

За даними небайдужих мешканців Курщини, солдатів з КНДР навчають на низці полігонів у регіоні, особовий склад підвозять переважно серед ночі.

Разом із військовими на полігон прибули працівники посольства Північної Кореї, які виконують функцію перекладачів, а також спостерігачів за найманцями.

«Наразі невідомо, коли саме солдатів режиму направлять безпосередньо в зону бойових дій й скільки буде тривати злагодження. Проте місця розташування бойовиків відомі», – йдеться у повідомленні.

Передісторія

У середині жовтня президент України Володимир Зеленський публічно заявив, що КНДР вже не просто постачає РФ зброю, а й віддає своїх військових на посилення російської армії. Також північнокорейців залучають до роботи на заводах у Росії.

За даними ГУР, росіяни можуть залучити до війни в Україні близько 11 тисяч північнокорейських найманців у листопаді. Згодом Кирило Буданов уточнив, що їх Кремль перекине в Курську область вже наприкінці жовтня.

Відомо, що росіяни сформували «особливий бурятський батальйон» із громадян КНДР. При цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей. Ще одна група у середині жовтня намагалась втекти із розташування у Брянській області (РФ).

Певний час західні партнери України офіційно не підтверджували залучення Росією вояків КНДР. Втім 23 жовтня ці дані таки підтвердили у НАТО, а в Білому домі заявили, що в РФ відправили щонайменше 3000 північнокорейських військових.

Українська воєнна розвідка також стверджує, що військових з КНДР звозять на Курщину вантажівками з цивільними номерами.

Тим часом західні ЗМІ пишуть, що відповідь НАТО на відправку солдатів КНДР в Росію для участі у війні проти України є обмеженою, однак вона може включати щонайменше два варіанти: посилення підтримки України та розбудову партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-28 15:32:25