Україна і світ

Юрій Ігнат пояснив повідомлення про збиття ракет Х-22

Під час суботнього чергового масованого обстрілу російські ракети летіли в різні регіони України й передусім противник намагався влучити в об’єкти критичної інфраструктури.

Про це розповів на пресбрифінгу речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат.

— Це підстанції, а також інші цілі, — сказав Юрій Ігнат. — Ну і, бачимо, «іншою ціллю» ворога став житловий будинок у Дніпрі, куди влучила ракета Х-22, чому дуже радіють як пропагандисти, так і прості росіяни, які зловтішаються загибеллю мирних мешканців.

Речник Командування ПС ЗСУ назва це черговим злочином росіян проти українського народу, який уже називають геноцидом і за що буде обов’язковою відплата у правових міжнародних інституціях.

Щодо спектра ракетного озброєння, якими була атакована Україна, то полковник Ігнат назвав п’ять Х-22, які ворог запускав із району міста Курськ та з району Азовського моря.

— Використовувались «традиційні» ракети: Х-101, Х-555, «Калібр», а також керовані авіаційні ракети Х-59, — перерахував Юрій Ігнат. — З 38 запущених ракет 25 було знищено під час цієї атаки.

Він знову наголосив, що ракети Х-22 неможливо збити тими засобами, які в нас є на озброєнні, незважаючи на те, що, за словами Юрія Ігната, в травні з’являлися помилкові повідомлення від певних органів військового управління на місцях про знищення Х-22. Він пояснив це тим, що раніше в Україні ніхто не стикався з ракетними атаками й не мав досвіду ідентифікації збитих ракет.

— Тому було 2-3 повідомлення про збиту ракету Х-22, у тому числі навіть на сторінці Командування, тому що знизу така пішла доповідь, — сказав Юрій Ігнат у прямому ефірі. — Хочу ще раз зазначити, що найсучасніші комплекси С-300, які в нас є і які час від часу працюють у тому регіоні теж, не можуть фактично збити ракету Х-22, немає такої технічної можливості — і крапка. Тут немає навіть про що говорити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Олександр Козубенко

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-16 14:45:03