Україна і світ

Єнс Столтенберг розповів, чого очікувати Україні від саміту НАТО

На саміті Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні союзники мають узгодити нові домовленості щодо сильнішої ролі НАТО в підтримці України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу напередодні міністерської зустрічі, що відбудеться 13-14 червня, повідомляє кореспондент АрміяInform з Брюсселя.

«Я очікую на домовленості щодо того, що НАТО візьме на себе провідну роль у наданні та координації військової допомоги та навчання для України. Це важливо, зокрема, тому що надасть Україні необхідні засоби для свого захисту», — сказав Єнс Столтенберг.

Він також наголосив, що це також важливо для забезпечення повної сумісності з НАТО в майбутньому та руху до повноцінного членства України.

«Друге — я очікую, що буде досягнута домовленість щодо фінансової підтримки. Зараз ми готуємо та обговорюємо це питання для майбутнього саміту», — додав генсек НАТО.

Єнс Столтенберг також зазначив, що очікує від союзників узгодження «сильних формулювань» щодо членства України в НАТО.

«Я не можу вдаватися у подробиці, які саме слова це мають бути, але очікую, що це передбачатиме запевнення у наших зобов’язаннях, що Україна стане членом НАТО», — сказав він.

Також Єнс Столтенберг розраховує, що союзники зроблять нові оголошення щодо додаткової військової допомоги Україні: систем ППО, артилерії, ракет тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Міністр оборони Рустем Умєров особисто візьме участь у засіданні Ради Україна — НАТО та в засіданні «Рамштайн» 13 червня у Брюсселі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-12 20:04:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин