Україна і світ

Яке сьогодні свято – 8 червня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 8 червня, професійне свято відзначають українські меблярі. У світі приділяють увагу темі оздоровлення, а православні віряни вшановують великомученика Феодора Стратилата.

Факти ICTV дізналися більше про події цього дня, а також іменинників та повʼязані із ним прикмети й заборони.

Яке сьогодні свято – 8 червня 2024 року

У православному церковному календарі цей день позначений як перенесення мощей святого великомученика Феодора Стратилата. Він був військовим у часи раннього християнства та шанувався серед жителів східноримського міста Гераклеї завдяки своєму благочестю. Багато хто наслідував його та приймав Христову віру. За це на нього розгнівався імператор Ліциній та наказав вклонитися ідолам. Феодор відмовився і поніс за це суворе покарання. Після численних тортур святому відсікли голову.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 8 червня 2024, день в Україні

На цю дату припадає День працівника меблевої промисловості України або День мебляра. Всім нам подобається користуватися зручними та граними меблями, якими ми завдячуємо саме цим майстрам.

Також сьогодні Україна святкує Всесвітній день оздоровлення, тож саме час приділити увагу власному стану та організму. Крім того, 8 червня відзначають Всесвітній день джину – тут головне не перестаратися, Міжнародний день молодих орлів – на честь тих, хто долучився до авіасправи, Всесвітній день публічного в’язання та Всесвітній день ляльки.

Хто святкує день ангела 8 червня

За новим календарем іменини цього дня відзначають власники чоловічих імен Олександр, Василь, Гавриїл, Георгій, Єгор, Юхим, Іван, Макар, Сергій, Тарас і Ян. Також святкують день ангела дівчата та жінки з іменами Аріна, Глікерія та Ірина.

Що не можна робити 8 червня 2024 року

В народі цього дня не скаржилися на долю, не давали в борг цінності та не будували планів, з чим не згодні астрологи. Вони своєю чергою радять не переїдати, оскільки все зайве цього дня залишається в організмі у вигляді шлаків, зокрема каменів та солей. З урахуванням того, що сьогодні варто приділити увагу оздоровленню, це цілком слушна рекомендація.

Не плануйте на 8 червня похід до перукарні, бо стрижка притягуватиме до вас сварки й пересуди. Принаймні так стверджує місячний календар. Ще не можна злитися і дратуватися.

Що можна робити сьогодні

Як уже згадувалося, астрологи вважають цей день сприятливим для не лише реалізації планів, а й для започаткування різних проєктів – від оздоровчих програм до великих бізнес-задумів.

Сьогодні слід бути щедрими, робити гарні справи та отримувати позитивні емоції. Тестуйте ті продукти, що забажає ваш організм, але памʼятайте про заборону переїдати. Якщо ви у стосунках, то зауважте, що секс цього дня не просто рекомендований, а ще й можна спробувати щось нове.

Народні прикмети на 8 червня 2024

  • Ранковий туман віщує сонце.
  • Багато зірок на нічному небі обіцяє добрий врожай грибів.
  • Засилля комарів каже про теплих, але дощові дні наприкінці місяця.
  • Багато коників – до посухи.
  • Качки пірнають і плескаються – буде дощ, але швидко мине.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-08 05:34:33