Україна і світ

Як зберігати очищену картоплю: поради та правила

Заздалегідь очищена картопля – дуже зручно, коли, наприклад увечері мінімум часу на приготування вечері для родити. Тому як зберігати очищену картоплю, питання актуальне завжди.

Як можна зберегти очищену картоплю та скільки часу варто її зберігати – читайте в матеріалі.

Картопля містить багато крохмалю, який стає причиною потемніння. Неправильне зберігання очищеної картоплі призводить до втрати смакових якостей і поживних речовин, а також може викликати розвиток бактерій.

Зараз дивляться

Як зберігати очищену картоплю

  • Один із простих і ефективних способів зберігання очищеної картоплі – зберігати її у воді, обов’язково холодній. Викладіть її в ємність і залийте її водою повністю. Це запобіжить потемнінню та збереженню свіжості. Однак, важливо часто змінювати воду, щоб уникнути розвитку бактерій.

Як можна зберегти очищену картоплю довше? Додавання у воду з почищеною картоплею соку лимона, лимонної кислоти чи оцту (бажано яблучного), де зберігається картопля допоможе у цьому. Це особливо актуально, якщо ви зберігаєте картоплю поза холодильником. Якихось пропорцій додавання підкислювача немає. Додавши його, спробуйте воду на смак – вона повинна бути злегка кислою.

  • Якщо ви плануєте зберігати картоплю протягом більш тривалого періоду, після того, як почистили, гарно промийте та викладіть її у воду і зберігайте в холодильнику. У таких умовах картопля може зберігатися добу без втрати якості. Вода допомагає підтримувати оптимальний рівень вологості, що запобігає висиханню та потемнінню.

Скільки зберігається сира очищена картопля

  • При кімнатній температурі сира очищена картопля зберігається Не більше 3 годин у воді. Без води картопля почне темніти вже через 20 хвилин.
  • У холодильнику можна зберігати до 24 годин у воді. Це оптимальний варіант для збереження картоплі, якщо ви не плануєте використовувати її відразу. Деякі господині стверджують, що зберігають очищену картоплю і дві доби, але смак готової страви трохи змінюється.

Як зберігати очищену картоплю. Нижче дивіться поради щодо зберігання кропу на зиму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 15:47:08