Україна і світ

Яке свято 9 вересня 2024 та чому цього дня не слід брехати


Сьогодні, 9 вересня, у світі відзначається неймовірна кількість різноманітних свят. У цьому довгому списку Міжнародний день краси, День дизайнера-графіка, День тестувальника, Міжнародний день захисту від нападів у сфері освіти, День поінформованості про фетальний алкогольний синдром, Всесвітній день електромобілів, Всесвітній день сільського господарства, День Обійміть свого начальника, Міжнародний день судоку, День плюшевого ведмедика.

Православні віряни вшановують памʼять святих праведних Іоакима та Анни, а також мученика Северіяна Севастійського. Факти ICTV дізналися більше про свята цього дня, іменинників, прикмети та заборони, повʼязані із ним.

Яке сьогодні свято – 9 вересня 2024 року

Цього дня православна церква згадує святих праведних Іоакима й Анну – батьків Пресвятої Богородиці. Їх вшановують як Богоотців, адже вони є бабусею та дідусем Ісуса Христа. Подружжя довго не мало дітей, але не втрачало віри, молилося та просило про дитину. Врешті ангел сповістив Анну, що вона народить Преблагословенну дочку Марію, яка стане матір’ю Спасителя.

Зараз дивляться

Також на цю дату припадає вшанування святого мученика Северіяна Севастійського. За правління імператора Ліцинія, у час, коли сорок мучеників постраждали за віру, з’явився їхній послідовник Северіян. Він також потрапив під переслідування та тортури, а потім і страту за свої переконання.

Хто святкує день ангела 9 вересня

Цього дня привітайте з іменинами хлопчиків та чоловіків, що носять імена Василь, Григорій, Дмитро, Захар, Йосип, Микита, Олександр, Олексій та Сергій. Серед дівчат та жінок день ангела святкують Ганни.

Що не можна робити 9 вересня 2024

Астрологи радять 9 вересня промовчати, ніж збрехати чи сказати грубе слово. Це загрожує хворобою горла, голосових зв’язок або дихальних шляхів. Ці органи дуже чутливі цього дня. Також уникайте лайок та сварок.

Для цього зокрема не плануйте стрижку, бо вона притягує конфлікти. Тібетські мудреці стверджують, що похід до перукарні може обернутися ще й поганим самопочуттям.

Що можна робити сьогодні

День сприяє хірургічним операціям. Також день вдалий для кохання, кажіть одне одному компліменти під час сексу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У народі вірили, що цього дня треба накрити стіл для гостей, а ще навідати могили близьких.

Народні прикмети на 9 вересня 2024 року

  • Багато павутиння літає – осінь буде тепла, а зима морозна.
  • Якщо раптом випав перший сніг, гарного врожаю наступного року не чекайте.
  • Листя на вишні тримається – погода буде тепла.
  • На цибулі багато лушпиння – зима прийде холодна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 05:34:04