Україна і світ

Як українцям отримати допомогу від організації Acted

Acted – це французька неурядова гуманітарна організація, яка допомагає українцям, що постраждали від війни.

Факти ICTV дізнавалися, чи видаєтся зараз грошова допомога Acted, як отримати її та куди звертитися.

Чи можна отримати 6 660 грн від Acted у 2024 році

У 2022 та 2023 роках французька гуманітарна організація виділяла українцям фінансову допомогу у розмірі 6 660 грн на кожного члена родини. Її могли отримати мешканці Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей. Для отримання необхідно належати до однієї з найбільш вразливих груп населення.

Зараз дивляться

Хто мав право отримати грошову допомогу від Acted:

  • один з батьків, який самостійно виховує дітей;
  • особи старші 60 років;
  • родини, які мають осіб з інвалідністю, за якими необхідно доглядати;
  • багатодітні родини за умови, якщо одна з дітей молодша 1 року;
  • Родини, в яких є вагітні жінки або жінки, що годують;
  • Особи, житло яких було повністю або частково зруйноване через бойові дії;

На кожну особу видавалося 2 220 грн на місяць протягом трьох місяців. Тобто одна особа могла отримати 6 660 грн. Але наразі реєстрація на цю допомогу зупинена, заявки більше не приймаються.

Детальну інформацію про те, хто може та як українцям отримати допомогу від організації Acted, можна дізнатися за телефоном гарячої лінії 0 800 334 589.

Яку допомогу надає українцям організація Acted у 2024 році

Організація пропонує кілька видів допомоги. Вона може бути як у вигляді грошей, так і продовольча, що дозволяє задовольнити потреби українців на прифронтових територіях у продуктах харчування.

18 липня 2024 року був оголошений конкурс грантів для підтримки місцевих ініціатив, що займаються відновленням прифронтових та нещодавно визволених територій Харківської та Запорізької областей.

У конкурсі можуть брати участь волонтери, групи добровольців, а також асоціації домовласників. Розмір субсидії становить 300 фунтів стерлінгів. Відповідно до конкурсу, експертна комісія буде обирати отримувачів грантів з громад Харківської та Запорізької областей.

Організація пропонує програми екстреної підтримки до засобів існування. Вони наразі працюють на території Сумської, Чернігівської, Одеської областей. Також до програми залучені дев’ять населених пунктів Олександрівської громади Донецької області.

Головне завдання – це відновлення засобів до існування та підтримка людей, що постраждали від збройного конфлікту. Продовольча програма та допомога від французької організації Acted допоможе задовольнити потреби домогосподарств у виробництві м’яса, молока, яєць, овочів та фруктів для власного споживання.

благодійні фонди, гуманітарка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 14:37:04