Україна і світ

Як сушити часник у сушарці: поради та інструкція

Часник зберігати в головках не так і легко. Зазвичай близько 40-50% за деякий час псується. То що ж робити? Пропонуємо сушити часник у сушарці. Це дуже просто!

Ароматний часник можна додавати у вигляді дрібних скибочок чи порошку в улюблені страви.

Як сушити часник у сушарці – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

До речі, сушений часник має тонший аромат, що робить його ідеальним для перших страв, рагу, страв з круп, м’яса та овочів. Він додає пікантності та не підгоряє під час запікання, що робить його гарним вибором для маринування м’яса та птиці.

Як сушити часник у сушарці: простий метод

Завдяки ефірній олії, що містить фітонциди, часник є потужним антивірусним засобом. Він підвищує опір організму інфекціям допомагає організму боротися з грибковими захворюваннями.

Сушіння часнику може проводитися традиційним способом, шляхом провітрювання. Однак, сучасний пристрой, такий як електросушарка, є більш ефективним. Він дозволяють зберегти продукт надовго, майже без втрати вітамінів та корисних мікроелементів.

Як правильно сушити часник в електросушарці

З 2 кг 500 г часнику у нас вийде близько 1 кг сушеного часнику.

Отже, почнімо робити корисну заготівлю на зиму:

  1. Часник ламаємо на зубки, чистимо, миємо та обсушуємо.
  2. Нарізаємо зубки часнику на шматочки.
  3. Розкладіть часник на піддони в один шар.
  4. Встановіть на дисплеї температуру +60°C і вмикаємо. Залежно від нарізки, процес сушіння часнику займе від 4 до 8 годин.

Після сушіння часник можна перетворити на порошок за допомогою блендера або кавомолки, а потім просіяти через сито.

Як сушити часник у сушарці ми вже знаємо. А як зберігати сушений часник? Для зберігання найкраще підійдуть: скляні банки з герметичними кришками чи пластикові контейнери для харчових продуктів з щільною кришкою.

Зберігаємо сушений часник у сухому темному місці, щоб уникнути появи цвілі та втрати ароматичних властивостей. Оптимальна температура зберігання – від +10°C до +20°C. Не допускайте високих температур, оскільки це може призвести до втрати аромату і смаку.

При правильному зберіганні сушений часник може зберігатися до 1 року. Проте для досягнення найкращих смакових якостей рекомендується використовувати його протягом перших 6 місяців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 11:46:08