Україна і світ

Як правильно різати кавун: прості та красиві способи

Кавун — смачна, корисна, але досить велика ягода. В сезон хочеться нею вдосталь поласувати. Однак щоб з’їсти кавун, отримати максимум задоволення та не забруднитися, його необхідно певним чином порізати.

Існує безліч суперечок, якою має бути нарізка кавуна. Хтось каже, що його краще споживати без шкірки, хтось, навпаки, впевнений, що зі шкіркою кавун буде набагато смачнішим.

Факти ICTV зібрали декілька варіантів, як правильно різати кавун — детальніше читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Нарізка кавуна: найкращі способи

Дослідження показали, що кавун можна їсти натщесерце, оскільки його основні поживні речовини добре засвоюються організмом. Ягоду можна куштувати на сніданок, в обід, як перекус між прийманням їжі, а от від споживання на ніч краще відмовитись, щоб не завдати шкоди організму.

Смугастиків можна подавати як у вигляді повсякденного, так і урочистого меню, використовуючи різні способи нарізки.

Розказуємо, як правильно різати кавун, щоб було красиво та зручно їсти.

Як нарізати кавун кубиками

Відрізати чверть кавуна, відокремити м’якуш від шкірки та нарізати великими кубиками. Такий спосіб ідеально підходить для фруктових салатів. Якщо ви плануєте споживати ягоду як десерт, то для зручності шматочки можна нанизувати на зубочистку.

Як нарізати кавун трикутниками

Трикутники з кавуна дуже зручно їсти. Для того щоб їх зробити, необхідно поділити кавун на 4 частини та нарізати скибочками.

Фото: Depositphotos

Як красиво нарізати кавун без шкірки

Такий спосіб подачі дуже зручний, оскільки ви зможете сповна насолодитись кавуном, не переймаючись, куди подіти шкірку. Для цього відріжте шматок кавуна, зріжте шкірку та наріжте серединку трикутниками, квадратами чи іншими формами.

Як нарізати кавун скибками

Щоб створити кавунові скибки, потрібно зрізати верхівку та дно плода, після чого розділити кавун на трикутники. Цей спосіб нагадує нарізання торта.

Дивіться відео, як правильно різати кавун, та сміливо експериментуйте:

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 18:23:05