Україна і світ

Як подати заявку на гуманітарну допомогу у 2024 році

Кожного дня українці страждають від війни та втрачають свої домівки, робочі місця та рідних. Від початку 2022 року більше 4 млн українців були вимушені змінити своє місце проживання та переїхати до нових регіонів країни.

Факти ICTV дізнавалася, як подати заявку на гуманітарну допомогу та де це можна зробити.

Гуманітарна допомога – це адресна безоплатна допомога, яка надається в натуральному або грошовому варіанті, у вигляді добровільних пожертвувань. Також це може бути безоплатне виконання певних робіт або надання послуг.

Зараз дивляться

Як подати заявку на гуманітарну допомогу

Наразі гуманітарну допомогу можна отримати в благодійних фондах, міжнародних організаціях, у волонтерів. Але Міністерство економіки та соціальної політики України також створило онлайн-платформу єДопомога. Тут можна отримати не лише грошові виплати від держави для ВПО, але й гуманітарну допомогу.

Отримати гроші від міжнародних організацій можна на сайті єДопомога. Але вона надається не всім, а найбільш вразливим категоріям населення.

Хто може отримати допомогу від міжнародних організацій:

  • багатодітні сім’ї, які мають трьох та більше дітей до 18 років;
  • родини, які мають більше двох дітей до 18 років, з яких одна дитина з інвалідністю;
  • пенсіонери, які отримують до 3000 грн пенсії;
  • особи з найбільш постраждалих регіонів Одеської, Харківської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Донецької областей.

Де отримати гуманітарну допомогу у серпні 2024 року

Грошову гуманітарну допомогу у серпні можна отримати від наступних організацій: ООН, ЮНІСЕФ, Благодійний фонд Право на захист. Іноді грошову допомогу українцям надають представники міжнародного комітету Червоного хреста, а також французька гуманітарна організація Acted, Карітас.

Отримати продуктові набори, а також гігієнічні засоби можна у районних, міських та обласних організаціях товариства Червоного хреста в Україні. Ця допомога надається ВПО, а також найбільш незахищеним категоріям населення. Більше дізнатися можна за телефоном гарячої лінії Червоного хреста 0 800 332 656.

Як отримати гуманітарну допомогу поштою

Для цього варто увійти на сайт єДопомога і натиснути Отримати допомогу. Після цього варто зареєструватися в кабінеті, вказавши електронну пошту, населений пункт та свою адресу. Заповнивши заявку онлайн, потрібно вказати, яка саме потрібна допомога.

Благодійник, який готовий надати цю допомогу, сплачує передплату єДопомога відповідно до вартості продуктів, ліків, засобів гігієни, палива для заправки авто, щоб виїхати у безпечне місце чи заправити генератор, які вказані у заявці. Людина, яка потребує допомоги, отримує СМС-код передплати, який можна надати на касі магазинів, що належить до партнерів платформи.

Тобто замість грошей людина, яка потребує допомоги, надає код. Це підтвердження суми, яку вже сплатив благодійник. Швидкість отримання допомоги залежить від того, як швидко знайдеться людина, що захоче вам допомогти.


ВПО, гуманітарка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 15:34:08