Україна і світ

Христина Соловій пояснила позицію щодо російської мови

Співачка Христина Соловій записала відповідь для всіх, кого зачепило її висловлювання про “кров на руках”. В розмові з ведучою Машею Єфросиніною артистка пройшлася по тих, хто “розмивав кордони” з країною-агресоркою.

Мережу її заяви сколихнули та поділили на два табори – тих, хто повністю підтримав позицію Соловій, і тих, хто її захейтив.

Христина Соловій висловилася про право розмовляти російською

Співачка записала відеозвернення до друзів та недругів, шанувальників та критиків. У ньому вона ще раз пояснила, що мала на увазі в інтервʼю.

Зараз дивляться

– Розмовляти російською — ваше законне право, яке ще й захищене Конституцією України. В інтервʼю я говорю виключно про медійних людей, які після 2014 продовжували створювати “русскій мір” в Україні своєю творчістю, своєю працею, – наголосила Соловій.

Також артистка закликала усіх “мислити критично”.

Реакція мережі на відеозвернення Христини Соловій

Це уточнення підписники співачки здебільшого сприйняли схвально та вкотре підтримали її позицію. Проте знайшлися й ті, хто почав дорікати Христині.

  • Але ж то що за ку*ва-мать, що треба досі розказувати нерозумним, що російська мова – то зло!
  • Замахали вже з тою мовою всіх! Та розмовляйте як хочете, головне людиною бути!
  • Прекрасне інтервʼю, оце характер! Оце сила! Є одиниці, хто вибачився і визнав, що “так, винен, більше так не буду”, а не ці недолугі виправдання на кшталт “ну, врємя таке було”.
  • А як же ти погодилася, щоби тебе розкрутив Вакарчук, який також співав у рашці? Слава не пахне? Чи подвійні стандарти?
  • Досі розмовляти російською – це себе не поважати та не любити свою землю і свій рід ! Етот язик убіваєт!
  • Чітко, лаконічно і в ціль.

Нагадаємо, що під час розмови між Єфросиніною та Соловій сталася перепалка. Співачка зокрема сказала, що українці дуже толерантні до тих, хто робив помилки в минулому. Ведучу ж зачепили формулювання співрозмовниці.

Фото: Христина Соловій

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-07 17:59:51