Україна і світ

Хірургу з Хмельниччини загрожує позбавлення волі за те, що прооперував дитину без потреби

Завідувачу хірургічного відділення однієї з лікарень Хмельницького району, який провів непотрібну операцію 11-річному пацієнту, повідомлено про підозру у неналежному виконанні службових обов’язків унаслідок недбалого та несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Про це на своїй офіційній сторінці поінформувала громадськість Хмельницька обласна прокуратура.

Хірург був упевнений, що це апендицит

За скоєне лікарю загрожує до трьох років позбавлення волі.

Зараз дивляться

За даними слідства, подія сталася майже чотири роки тому. До приймального відділення лікарні доставили 11-річного хлопчика, у якого була підвищена температура, загальна слабкість. Крім того, дитина скаржилася на біль у животі з правої сторони.

Після первинного огляду лікар приймального відділення поставив хлопчику діагноз “гострий апендицит під знаком питання” та направив на подальше лікування у хірургічне відділення.

Завідувач хірургічного відділення після лабораторної діагностики підтвердив діагноз. Проте, він не провів додаткового ультразвукового дослідження органів черевної порожнини та гастроскопії, а також не призначив обов’язкову консультацію педіатра та ЛОРа.

Натомість хірург прийняв рішення оперувати дитину.

Після операції діагноз не підтвердився

– Після проведення операції виявилось, що діагноз неправильний і оперативне втручання хлопчику було непотрібне, – зазначили правоохоронці за результатами слідства.

Справжній діагноз хлопчика вимагав інших професійних дій і заходів.

Слідчі оголосили лікарю про підозру. Санкція ч. 2 статті 140 КК України передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду на той самий строк.

Оскільки лікар ще не визнаний судом винним, його прізвище не називається.

Джерело: Хмельницька обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-10 10:33:07