Львівський портал

Все, що є замороженим конфліктом – є повільною війною, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що все, що є замороженим конфліктом, є війною – повільною війною, або повільною окупацією, або замороженим конфліктом між сторонами. Про це він повідомив в інтерв’ю для Guardian.

«І настане мить, коли все це з тієї чи іншої причини розморозиться. Привід окупант знайде завжди. Для нього потрібна пауза, щоб посилити “м’язи” на полі бою. І це зрозуміло, де у нього дефіцит. Ми це знаємо. У нас такий самий дефіцит. Ми про це говоримо відкрито, тому що нам потрібна підтримка партнерів, вони про це не говорять. У них (у Росії, – ред.) більше техніки, ніж у нас, але й у них дефіцит – у них дефіцит досвідчених військових, артилерійських снарядів, ракет», – прокоментував президент.

Зеленський підкреслив, що «пауза» війни піде лише на користь Росії, проте ніяк не України. Тому припинення вогню є «пасткою».

«Вони (Росія, – ред.) стануть сильнішими, а після цього, як було в Нормаднських домовленостях, він (ворог, – ред.) набере сили, і може вам поставити ультиматум – визнати всі території, не бути в Альянсі, забути про євроінтеграцію, і таких умов буде багато», – наголосив глава української держави.

Також він вважає, навіть якщо Трамп, будучи президентом, досягне домовленостей про завершення війни з Росією, це не гарантує припинення російської агресії.

«Я не зовсім розумію, невже він (Дональд Трамп, – ред.) хоче бути потім президентом-лузером? Розумієте, що може бути? Уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким буде для всього світу тоді цей новий президент Сполучених Штатів? Тоді він буде дуже слабким, це говорить не про його особистість, а про інституційність Сполучених Штатів Америки. Вони стануть дуже слабкими, вони не будуть лідерами в світі. Так, вони будуть потужні, напевно, у внутрішній економіці. Тому що у них потужна економіка, без сумнівів, але що стосується міжнародного впливу? Він буде дорівнювати нулю. Ось що відбудеться. І тоді Путін піде далі, розуміючи, що Сполучені Штати вже не такий гравець», – сказав Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-01 16:30:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин