Україна і світ

Вибухи у Конотопі, Полтаві та Старокостянтинові: головні події ночі 12 вересня

Вночі ворога запустив по території України ударні дрони Шахед та ракети. Станом на ранок 12 вересня у Чорному морі знаходиться один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет Калібр загальним залпом до чотирьох ракет.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Вибухи у Конотопі 12 вересня

У Конотопі Сумської області вночі 12 вересня пролунало кілька вибухів – перші були ще до опівночі. За словами міського голови Артема Семеніхіна, у місті в багатьох будинках та навчальних закладах вибило вікна та двері. Пошкоджено й корпуси лікарень – здебільшого це вибите скло.

Попередньо, 13 людей отримали поранення, один чоловік госпіталізований у важкому стані.

У місті значні проблеми з електропостачанням та водою. Також пошкоджена колія міського трамваю.

Вибухи у Старокостянтинові 12 вересня

Вночі 12 вересня у Старокостянтинові на Хмельниччині пролунали вибухи. За даними Повітряних сил, Хмельницьку область атакували ворожі БпЛА.

За словами Сергія Тюріна, голови Хмельницької ОВА, наші сили ППО знищили 10 ворожих БпЛА типу Shahed. Проте під час атаки виникла пожежа на одному зі складів зберігання меблевої продукції. Там зараз працює підрозділ ДСНС.

Атака дронів на Полтаву

У Полтаві під час повітряної атаки російських дронів прогриміли потужні вибухи у ніч на 12 вересня. За попередніми даними, вибухи, які чули місцеві жителі, – це робота нашої протиповітряної оборони.

Британія дозволить Україні бити ракетами Storm Shadow

Британія ухвалила рішення, щоб дати дозвіл Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях в Росії. Про це повідомляє видання The Guardian.

Дане рішення поки не є публічним. Ймовірно, його не оголошуватимуть офіційно.

Як повідомляє одне з джерел видання, без такого рішення не було б спільного візиту міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Леммі та держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва.

У Британії вважають публічну заяву використання ракет Storm Shadow для ударів по Росії надмірно провокаційною, тому не хочуть оголошувати офіційно.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 932-гу добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 08:48:57