Україна і світ

В Туреччині заблокували доступ до Instagram

Туреччина заблокувала доступ до соціальної мережі Instagram. Про це повідомив регулятор інформаційних технологій країни.

Офіційних причин такого рішення не вказано. Так само невідомо як довго триватиме заборона. Мобільний застосунок платформи також став недоступним для користувачів.

Туреччина заблокувала Instagram – що відомо

Цьому кроку передувала заява турецького чиновника з питань комунікацій Фахреттіна Алтуна. Він розкритикував платформу за блокування постів зі співчуттям у зв’язку з вбивством лідера палестинського бойового угруповання ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Зараз дивляться

– Це цензура – ясна й проста, – заявив Алтун, додавши, що Instagram не надав жодних пояснень щодо порушення політики у зв’язку зі своїм рішенням.

В компанії Meta, якій належить Instagram, заборону наразі не коментували. Так само немає реакції на висловлювання Фахреттіна Алтуна.

Управління інформаційних технологій і зв’язку Туреччини опублікувало рішення про блокування соцмережі 2 серпня на своєму сайті.

Ватажка ХАМАС Ісмаїла Ганію вбили в Тегерані в ніч на 31 липня. Відповідальність за його ліквідацію не взяла жодна організація, але Ізраїль присягнувся вбити Ганію та інших лідерів бойовиків ХАМАС після атаки у жовтні минулого року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 10:47:09