Україна і світ

В ISW пояснили, чому росіяни активно просуваються на Покровському напрямку

Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти продовжують повільне просування на Покровському напрямку (на захід від Авдіївки), чому значною мірою сприяють брак української живої сили та особливості рельєфу цієї місцевості.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Просування росіян на Покровському напрямку

При цьому в ISW зазначають, що просування росіян буде сповільнюватися в міру їхнього наближення до більших населених пунктів.

Зараз дивляться

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав Покровський напрямок пріоритетним для російських військ. За його словами, ворог може просуватися на деяких ділянках фронту, оскільки у ЗСУ все ще не вистачає особового складу і є проблеми з оснащенням нових бригад.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець розповів, що українські підрозділи на Покровському напрямку мають слабку техніку і засоби оборони, тому не можуть уповільнити просування ворога. На його думку, саме затримки західної та американської військової допомоги сприяли затримкам в оснащенні нових українських бригад і переоснащенні тих, які вже воюють.

Російські війська на північний захід від Авдіївки намагаються оточити українських військових на схід від шосе T0511 (O0544) Очеретине – Гродівка – Мирноград, особливо на лівому березі річки Вовча.

Геолокаційні кадри від 1 серпня, показують, що росіяни просунулися далі в межах населеного пункту Веселе у напрямку до дороги Т0511.

Deep State

Російські військові блогери стверджують, що сили РФ наступають на південь від Веселого вздовж залізничної лінії в напрямку Сергіївки та Желанного, а це дасть змогу оточити українських військових у цьому районі.

За даними українських і російських джерел, окупанти захопили Тимофіївку. Машовець попередив, що російські сили близькі до досягнення оперативно значущого прориву на Покровському напрямку до кінця серпня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 08:00:11