Україна і світ

Уперше відзначили народ: українці отримали премію Dissident Human Rights Award

Перша леді України Олена Зеленська отримала адресовану всьому українському народу премію Dissident Human Rights Award у Меморіалі пам’яті жертв комунізму у Вашингтоні.

З 2015 року премія присуджується активістам і дисидентам поневолених народів за їхню хоробрість у відстоюванні прав людини та свободи.

Цього року вперше нагородою відзначили не конкретну людину, а весь народ України за мужню боротьбу за свободу проти агресивної війни Росії.

– Ціною героїчних зусиль ми боремося зараз не лише за свою свободу. Ми боремося, щоб сталінський Великий терор більше не зміг використовуватися ніде й ніколи у цивілізованому світі. Саме про це і говорить сьогоднішня нагорода, яку везу до України, – сказала перша леді.

Також Олена Зеленська розповіла присутнім на церемонії, як зараз Росія застосовує в Україні сталінські репресивні методи.

Зокрема про те, як українці проходять крізь російські фільтраційні табори, як катують тих, хто не погоджується співпрацювати з окупантами і як наших громадян примусово депортують до Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Олена Зеленська

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 12:08:58