Україна і світ

Україна закликала членів Радбезу ООН ухвалити два рішення, які зупинять терор РФ

Фото: Getty Images

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу 28 серпня закликав його членів розглянути два рішення, які покладуть край російському терору, пояснивши різницю між вибором цілей.

Радбез ООН 28 серпня: про що просила Україна

Звертаючись до членів Радбезу ООН, Кислиця зауважив, що Україна обирає військові цілі для ударів, натомість Росія свідомо обстрілює житлові будинки та цивільні обʼєкти.

– Росія намагається знищити Україну, саме тому вона обстрілює житлові будинки, магазини та об’єкти критичної інфраструктури. Україна хоче зупинити насильство і зменшити здатність РФ до нападу. Тому ми націлені на легітимні військові цілі, включаючи місця концентрації військ і техніки, склади озброєння і пального та логістичні центри, – пояснив дипломат.

Зараз дивляться

Тому закликав розглянути ухвалення двох конкретних рішень, які допоможуть зупинити удари РФ по Україні.

– По-перше, визнати право України на далекобійні удари по всіх законних військових цілях на території Росії. По-друге, задіяти можливості протиповітряної оборони партнерів для збиття ракет і безпілотників, що наближаються до їхнього повітряного простору, – сказав Кислиця.

Він запевнив, що жоден із цих кроків не спричинитиь ескалацією, а навпаки – “стримуватимуть Росію, зменшать терор і кількість жертв”.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 918-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 08:00:14