Україна і світ

Україна не потребує дозволу США для ударів вглиб Росії власною зброєю – Держдеп

Фото: Getty Images

Україні не потрібен дозвіл CША для того, щоб завдавати ударів у відповідь по цілях углиб Росії, адже вона може використовувати зброю власного виробництва. 

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Держдеп США про дозвіл на удари вглиб РФ

Представник Держдепу зазначив, що Україна є суверенною державою і може застосовувати зброю власного виробництва, а її, за його словами, багато з огляду на програми, які Україна запровадила протягом останнього року.  

– Якщо ви подивитеся на озброєння, яке ми їм надаємо, то ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати його для ударів у відповідь по російських цілях через кордон, з яких здійснюються атаки. Тож Україна має величезну кількість засобів для захисту, – сказав Міллер. 

Також він наголосив, що США завжди перевіряють, чи є додаткові інструменти, які можуть надати Україні. 

Водночас речник Держдепу не надав чіткої відповіді на запитання журналістів, чому США не знімають обмеження для України на далекобійні удари вглиб Росії американською зброєю. 

За його словами, Сполучені Штати розглядають всі варіанти, всю тактику та підтримку, яку надають Україні в цілому, коли затверджують нову систему озброєння чи будь-яку нову тактику, і оцінюють, як це вплине на все поле бою і стратегію України.  

Міллер зазначив, що це те, що США продовжать робити. 

Крім того, він нагадав, що під час візиту президента Зеленського до США президент Джо Байден анонсував додаткову військову допомогу для України.

Додамо, що незабаром президенти Володимир Зеленський і Джо Байден знову зустрінуться після переговорів 26 вересня.

Відтак, очікується, що наступна зустріч двох лідерів відбудеться 12 жовтня в межах засідання Контактної групи з питань оборони України на німецькій авіабазі Рамштайн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: сайт уряду США 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 08:01:13