Україна і світ

Свято тих, хто не злякався і дав бій: Сирський у День захисників України

Фото: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 жовтня привітав українських військових з Днем захисників і захисниць.

Привітання Сирського до Дня захисника України

– Це наше свято, дорогі брати і сестри – українські воїни! Свято під Покровом Пресвятої Богородиці. Свято тих, хто у найважчі для своєї країни часи не злякався і обрав зброю.

Свято сміливих чоловіків і жінок, які стали на захист держави. Це свято тих, хто, попри скепсис усього світу, дав бій так званій другій армії світу і зупинив її, – наголосив головком ЗСУ.

За його словами, також це свято тих, хто вірить у те, що у цьому світі добро перемагає зло, а світло – темряву.

– Це свято тих, хто вже на щиті, але до останнього подиху не випустив зброї. І назавжди вписав свої імена у скрижалі пам’яті українського народу. Вічна слава нашим героям, полеглим у боях за Україну, – зауважив Сирський.

І додав, що це свято ще й тих, кому пощастить пройти через усі лихоліття війни, а потім “пройти парадом нашої Української Перемоги”.

– З Днем українського захисника й захисниці, незламні воїни країни, що б’ється! Б’ється і обов’язково переможе! – сказав Сирський.

Умєров привітав із Днем захисника України

Глава Міноборони Рустем Умєров також доєднався до привітань, подякувавши усім захисникам і захисницям, які щодня боронять Україну на землі, в небі й на морі, на передовій і в тилу ворога.

– Ми знаємо, за що боремося: за наш дім, за наших рідних, які мріють про мирне небо. За міста і села, що чекають на визволення. За майбутні покоління, які житимуть на своїй землі без страху. І за пам’ять про тих, хто протягом століть віддавав своє життя за нашу свободу, – сказав міністр.

Умєров також заувавжив, що ця боротьба триватиме, поки не досягнемо спільної мети – перемоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Дякую кожному українському воїну за єдність, мужність і стійкість. З Днем захисників і захисниць України! Слава Україні! – наголосив він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 09:55:56